Emilia Laatikainen -Ei ois susta uskonu

Emilia Laatikainen: Ei ois susta uskonu

1.-28.11.2023 Ränni-galleria

Sairaus kehittyy hiipien, mutta niin nopeasti, ettei sitä voi lopulta keneltäkään kieltää. Sen rakennuspalikoina ovat musertava itsesääli ja kontti kaljaa joka ilta. Olemassaolosta on tullut vitsi, joka ei enää naurata ketään.

Emilia yrittää. Hän rakentaa kulissit tarpeen vaatiessa vaikka joka päivä uudelleen, mutta perusta ei koskaan pysy kasassa. Elämä on täynnä piikkejä, harmaita, tylsiä piikkejä. Menneisyys masentaa, nykyhetki ahdistaa ja tulevaisuus katoaa. Voiko käänteisesti luovuttaa?

Ei ois susta uskonu (Suuri Kurpitsa, 2023) on tositarina nuoren alkoholistin rimpuilusta päihteen kanssa. Ränni-gallerian näyttelyssä on esillä valikoituja sivuja sarjakuva-albumista ja päihdekuntoutuksessa kirjoitettuja merkintöjä päiväkirjan sivuilla. Riippuvuudesta toipuminen vaatii luopumista, opettelua, nöyrtymistä ja pään hakkaamista seinään. Rohkeutta antaa elämälle mahdollisuus.

Emilia Laatikainen (s.1995) on oululainen sarjakuvantekijä ja kuvataiteen opettaja, joka harjoittelee elämään päivän kerrallaan. Ei ois susta uskonu on hänen toinen sarjakuvateoksensa. Emilia Laatikainen esittelee Ränni-galleriassa esillä olevan Ei ois susta uskonu -näyttelyn Oulun Sarjakuvafestivaalilla, perjantaina 10.11. klo 20.00-

Leave a comment