Ränni: Elsa Häkkinen & Sannu Vaarala -SUPERNOVA

RÄNNI-galleria, Oulu

1.10.-28.10.2023

SUPERNOVA

light heavier than iron / valo rautaa raskaampaa

Ajatuksemme veivät meidät miettimään avaruutta, kosmosta. 

Tilaa, valtavasti tilaa olla, näkyä ja pysähtyä – kellua, ajelehtia, levätä. 

Supernova muodostaa raskaita metalleja, mutta sen leijuva ja hohtava olomuoto viestii lämpöä ja keveyttä. Supernova ei ole olemukseltaan vastakohtainen vaan haastaa ajattelemaan ympäröivää maailmaa enemmän eri tekijöiden yhteen sulautumisena kuin erontekoina.

Teoksemme SUPERNOVA – light heavier than iron / valo rautaa raskaampaa välittää tähtien lämmön ja valon lokakuiseen kaupunkitilaan. Teos on tekstiilitaiteen menetelmillä toteutettu kierrätystekstiili-installaatio, tekstiilimuraali, joka avautuu kokijalleen kerroksittain pysäyttäen tarkastelemaan siitä avautuvia näkymiä.

Teoksessamme olemme ottaneet huomioon paikan erityispiirteet ja sen miten kutsua kokija yhteiseen galleriatilaan, vaikka lasi erottaa ohikulkijan teoksista. Toivomme, että olemme rakentaneet teoksesta yhteenkokoavan tilan, jonka kautta on mahdollista uppoutua toisiin maailmoihin.

Supernova on toisenlaista tilaa kuin on totuttu korkeakulttuurin ja -taiteen jykevässä, ahtaassa ja instituutioihin tukeutuvassa kaanonissa kokemaan.

Leave a comment