Nea Matero: Ajatuksenvirtaa

Nea Matero: Ajatuksenvirtaa

6.3.-29.3.2024

Ränni-galleria, Oulu

Ajatuksenvirtana maali kulkee pensselin kautta lasin pintaan

muodostaen värien ja muotojen kaaosta,

kunnes lopulta ne yhdistyvät abstraktiksi maailmankaikkeuden muodostelmaksi.

Ajatuksenvirtaa maalauskokoelman on tarkoitus viedä katsoja mielikuvitusmatkalle, kenties jonnekin tulevaan tai takaisin menneisyyden nostalgiaan.

Teoksissa yhdistyvät abstraktit muodot, katseenkiinnittävät värit, sekä eri materiaalien kontrasti. Eri muotoisista ja kokoisista maalauksista suunniteltu kokoelma lukitsee katsojan silmät pohtimaan ja tutkimaan abstraktin universumin ihmeitä. Abstraktin on tarkoitus pysäyttää ohikulkija hetkeksi kiireisestä maailmastamme, ja auttaa löytämään jotain uutta ja herättämään ajatuksia. Oivallukset heräävät katsellessa muotoja, mitä ne muistuttavatkaan tai mitä tunteita ne saavat pintaan?

Nea Matero on oululainen kuvataiteilija ja aloitteleva kirjailija, joka saa inspiraatiota todellisuuden ja mielikuvituksen välisestä kontrastista. Hän haluaa teoksillaan osoittaa hetkessä elämisen tärkeyttä. “Suoritusyhteiskunnassamme on vaikea pysähtyä ja pitää hauskaa. Halusin tuoda teoksillani esiin hauskuuden; sen, että katsoja huomaa minun pitäneeni hauskaa maalatessani. Halusin myös opettaa itselleni maalausprosessin aikana, ettei itseään pidä ottaa liian vakavasti. Pienet virheet eivät haittaa, sillä eivät ne ole oikeastaan virheitä ollenkaan. Kuten kuuluisa Bob Ross sanoi: Ei ole olemassa virheitä, vaan iloisia pikku onnettomuuksia. Sitä abstrakti on minulle.”

Leave a comment