75 Days – How to measure the damage of war?

Olga Prokhorovan performanssi Odessanpuistossa, Oulussa maanantaina 9.5. klo 17. Yleisö noudetaan tapahtumapaikalle Puolivälikankaan vesitornilta. Lisätietoa: 040 758 1774

Kuinka mitataan sodan vaikutuksia? Onko se uhrien määrällä? Pakolaisten määrä? Sodan kesto?

75 päivää on performanssiteos, joka kommentoi Ukrainan sotaa. Performanssin esittämispaikaksi on valittu puisto, joka on nimetty Oulun Ukrainassa sijaitsevan ystävyyskaupungin mukaan. Performanssi on tukiosoitus kaikille jotka odottavat sodan loppumista. Jokainen on tervetullut mittaamaan kivun ja toivon määrää.

Olga Prokhorova (s. Udmurtia) on oulussa asuva ja työskentelevä perfromanssitaiteilija. Taiteessaan hän pureutuu paikkaan ja käsittelee aiheita Venäjän Udmurdialaisten sukujuuriensa kautta. Udmurdian, josta tulee Kalashnikov ja Tchaikovsky, pakana shamanismi ja elektronisen musiikin pioneerit. Hän työskentelee kehon, liikkeen ja käytöksen tutkimuksen kautta luoden ilmiöitä – vaihtoehtoisia tilanteita joita ihmiset pääsevät seuraamaan. Prokhorovan teoksia on nähty kansainvälisesti Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Meksikossa.

Prokhorova on valmistunut ISLOn tanssin ja somatiikan linjalta ja hän on valtakunnallisen taiteilijajärjestö Muu ry:n jäsen. Parhaillaan hän opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulussa medianomiksi. Hänelle on myönnetty Swedish Instituten kaksivuotinen opiskelu apuraha sekä Taiteen edistämiskeskuksen puolivuotinen työskentelyapuraha. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s