KOSMINEN KOSKETUS

Bingolla 21.3. – 13.4.2017 Riikka Maria Partasen & Riichael Nurmiparta -kollektiivin KOSMINEN KOSKETUS.

Taiteilija Riikka Maria Partasen ja Riichael Nurmiparta -kollektiivin KOSMINEN KOSKETUS tuo ripauksen taikaa taiteen katsomiseen ja muistuttaa meitä lapsenomaisesta ihmetyksestä. Teoksissa hyödynnetään sekä kognitiivisia, että fyysisiä optisia illuusioita, joiden avulla avataan ikkunoita toisenlaisiin näkymiin.

Illuusioita luodaan väriloistolla, pienillä yksityiskohdilla, liikkuvilla tauluilla, piilo- ja kääntökuvilla, sekä UV- ja led-valoilla. Maalaukset muuttavat muotoaan silmien edessä ja erilaiset yksityiskohdat nousevat esiin valojen vaihtuessa. Tauluista tulee eläviä. Näyttely herättääkin ajatuksia havaintokykymme mahdollisuuksista ja siitä mitä näkeminen yleensäkin on.

Näyttelyn avajaiset ovat 21.3. klo 19.00 – 21.00. Ennen avajaisia yleisöllä on mahdollisuus osallistua taiteilijoiden ohjaamaan työpajaan klo 16.00 – 18.00, missä opastetaan UV-värien käyttöön ja pimeämaalaustekniikan perusteisiin. Työpajamaksu on 5€/hlö (sis.materiaalit ja ohjauksen). Omat maalaukset saa itselleen ja halutessaan ne voi jättää osaksi näyttelyä.

*****

Riikka Maria Partanen (s. 1980) on taiteilija Jyväskylästä. Hänen töissään orgaaniset elementit yhdistyvät fantasianomaisiin maailmoihin. Intuitiivisesti maalatut ja väreillä leikittelevät teokset haastavat katsojan sukeltamaan omaan alitajuntaansa. Maalauksen lisäksi hän työskentelee tankotanssin ja burleskitaiteen parissa. Opettajana sekä esiintyjänä hänet tunnetaan nimellä Rikita Rebella.

Riikka Marialle on alusta asti ollut tärkeää, että taidetta tuodaan moniin erilaisiin ympäristöihin. Ensimmäinen yksityisnäyttely toteutettiin costaricalaisen surffiravintolan pihabodegassa vuonna 2009. Sen jälkeen näyttelytiloina ovat toimineet kampaamot, kahvilat, museot, vanha pergamenttihalli, ravintolat, kotitalon ala-aula, lääkäriasemakin ja nyt Bingo-galleria.

Riichael Nurmiparta -kollektiivi (s. 2010) on projekti, jossa egon on väistyttävä taka-alalle. Kahden taiteilijan yhteisteoksissa erilaiset näkemykset kohtaavat ja muodostavat aivan omanlaisensa todellisuuden.

Tervetuloa kosmisesti kosketettavaksi!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s