Mukavia mietteitä jalkautuvasta Kahvila Kitkerästä, osa 1/3

Olemme nyt jalkautuneet kolmesti Kahvila Kitkerän tiimoilta nuorten mielipiteitä keräämään. Vastauksia on tullut hyvin ja nyt olemmekin nuorten mielten taajuudella. Liekö vastausten satelemisessa kyse kahvilipukkeiden houkutuksesta vai halusta vaikuttaa? Veikkaamme molempia. 

Ensimmäisessä jalkautuvassa uskaltauduimme Valkean Kesäkadulle kysymään mikä Oulussa on mukavaa. Aulassa hengailee paljon nuoria ja persoonallinen ständimme herätti kiinnostusta. Ensimmäisen demokerran kunniaksi kokeilimme monenlaista: vastauksen pystyi antamaan videotervehdyksenä anonyymisti naamari ja peruukki päässä, ääniviestinä, piirtämällä tai perinteisellä kyselyllä. Jälkimmäisin oli ainoa vaihtoehto, johon nuoret tarttuivat. Muu toimi lähinnä rekvisiittana.

rajattu_uudestaa

Demokerran teemat valitsimme tarkoituksellisen kevyiksi, jotta kynnys vastata olisi matala ja kysely olisi leppoisa ensikosketus Kahvila Kitkerään. Kun outouden ja vierauden verho laskeutuu, asia muuttuu helpommin lähestyttävämmäksi. Kysyimme mistä nuoret pitävät Oulussa ja toisaalta mihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Mitä nuoret itse loisivat Ouluun?

Oululaisille nuorille tärkeitä ovat paikat, joissa kohtaa muita ihmisiä. Oulussa on mukavia ihmisiä ja täällä saa olla rauhassa halutessaan. Oulu on ihmisen kokoinen.  

eka jalka_kysymys1.JPG

 

Perusteluissa korostuu sosiaalisen tilan merkitys:

eka jalka_kysymys2.JPG

 

Muotia ja trendejä! Nuorilla on selkeä käsitys siitä, miten Oulu nykypäivitetään:

eka jalka_kysymys3.JPG

 

Tällaista nuoret loisivat:

eka jalka_kysymys4.JPG

Seuraavassa kyselyssä syvennytään hyvän hengailupaikan anatomiaan ja kääntöpuolella kyyristellään tummien pilvien alla. Mikä Oulussa ahdistaa? Osa 2/3 julkaistaan maaliskuussa.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s