Let’s Dance & Antitalent

Bingolla on 18.1. – 3.2.2017 nähtävillä kaksi näyttelyä: Anne Järven Let’s Dance ja Heli Strömin Antitalent.

annejarvi_lets-dance_a3

Anne Järvi
Let’s Dance!

Let’s Dance! -näyttely on huvittavan kantaaottava. Se koostuu viivalla tehdyistä tanssipareista. Tanssin pyörteeseen ujutetut lauseet tekevät askelista himpun verran painavampia. Sanat ovat opastamassa oikeaan käytökseen. Toinen vie ja toinen seuraa. Askeleet on tunnettava, jotta meno olisi sujuvaa. Työtä on tehtävä yhdessä, mutta toinen on hieman korkeammalla.

Arvostelen, mutta arvostelun kohteena ei tietenkään ole tanssi, vaan siihen kirjoitettua valta-asetelma, joka heijastelee muuta yhteiskuntaa. Joku on kirjoittanut säännöt, ne eivät synny itsestään. Joskus sääntöjä on hyvä seurata. Joskus on hyvä miettiä, mitä niissä lopulta sanotaankaan. Tuntuvatko ne omilta? Haluaako niitä seurata? Askelletaan kuitenkin pois. Viedään ja mennään. Tanssitaan, mutta jatketaan myös eteenpäin!

Anne Järvi (s. 1988) on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Piirustuksen lisäksi hän työskentelee tekstiiliveiston ja piirrosanimaation parissa.

_______________________________________________

antitalent-kuva-2

Heli Ström
Antitalent

Miksi aina kilpaillaan paremmuudesta? Mihin suuntaan kilpailunhalu vie yhteiskuntaa? Onko tarve kilvoitella asiasta kuin asiasta ottanut jo liikaakin tilaa maailmasta?

Videoperformanssi Antitalentissa unohdetaan hetkeksi kilpaileminen ja annetaan tilaa aidolle tekemisen ilolle. Teoksessa nähdään häpeilemätöntä tanssin ja laulun riemua, taidoista vähät välittämättä. Antitalent on hatunnosto uskallukselle tehdä, vaikka ei ihan osaisi. Teos kannustaa kaikkia meitä näyttämään keskaria kykyjen mittaamiselle ja tekemään rohkeasti sitä mistä nautimme.

_______________________________________________

Näyttelyt esillä Bingo-galleriassa 18.1. – 3.2.2017 arkisin klo 12-18.

Avajaiset ti 17.1.2017 klo 19-21.

Tervetuloa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s