Bingon joulukalenterin luukku #8 !

Joulu tuli etuajassa Bingolle myönnettiin Koneen Säätiön apuraha!

dsc_6535

Tällaista aletaan puuhaamaan ihan kohta!

NUAN65, Northern Underground Art Network.

Taiteellinen työ / siihen pohjautuva työ | Ponnistusraha | Hankkeen teemat liittyvät Suomen muuttuvat naapuruudet -ohjelmaan

NUAN65 on kaksi- ja puolivuotinen hanke, joka tuo yhteen pohjoiset alakulttuurin toimijat Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä. Maiden pohjoisosissa yhteistyökumppanit ovat lähempänä rajan takana, kuin maiden kasvukeskuksissa. NUAN65 on pohjoisten taiteilijoiden yhteistyöverkosto, seminaarisarja ja kiertävä näyttely. Hankkeen tavoitteena on lisätä pohjoista yhteistyötä ja vapaata liikkuvuutta eri maiden taiteilijoiden, muusikoiden ja tekijöiden välille. Projektin aikana järjestetään taiteilijavaihtoa maiden välillä sekä toteutetaan korkealaatuisia taiteen produktioita pohjoisilla ulottuvuuksilla. Hankkeen vetäjänä toimii Kulttuuriyhdistys Kulttuuribingo ja taiteellisena johtajana Tiina Pehkonen.

NUAN65 kääntää kartan päälaelleen, pakottaa katseen etelän kasvukeskuksista pohjoisen periferiaan ja tuo taiteen avulla esiin meidän näkökulman maailmasta. Hanke kyseenalaistaa totutun näkökulman, muuttoliikkeen, metsittymisen ja toiseuden. NUAN65 nostaa pohjoisen ulottuvuuden marginaalista polttopisteeseen. Se on myös rohkea osoitus siitä, miten pienet taiteilijavetoiset yhteisöt pystyvät vetämään mittavan kansainvälisen hankkeen tilaisuuden saatuaan.

Bingo kiittää ja onnittelee muitakin apurahan saajia!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s