Anna Emilia Järvinen: Ristiriitasointuja

Bingolla 30.8. – 16.9. Anna Emilia Järvisen Ristiriitasointuja.

JULISTE copy

 

Järvinen on kolme vuotta Limingan Taidekoulussa opiskellut oululainen kuvataiteilija (s.1990). Neljännen yksityisnäyttelynsä “Ristiriitasointuja” avajaisten jälkeen taiteilija jatkaa taideopintojaan Imatralla, tulossa on siis hetkellinen jäähyväisnäyttely kotikaupungissa. Esillä on noin vuoden kiivaan työskentelyn ja tutkimisen tuloksia, öljyväri- ja sekatekniikkamaalauksia sekä veistoksia.

Näyttelyn teokset kertovat elämän pyhyydestä, inhimillisen elon ristiriitaisuuksista, säälimättömyydestä ja empatiasta. Järvinen työskentelee raa’alla rehellisyydellä ja suurella myötätunnolla, lähtökohtanaan uhma ja uteliaisuus. Tässä raskaassa ja huumaavassa projektissa hän heittäytyy sisälle ja vierelle, intuition johdattelemana kokeillen ja etsien mitä tahansa. Töiden herkän voimakkuuden taustalla on myös halu ja tarve antaa näkymättömälle muoto ja väri.

Vaikkakin tarve lähtökohtaisesti on inhimillisyydestään huolimatta itsekäs, kuvantekijänä Järvinen haluaa tuoda helposti lähestyttäväksi sen uskomattoman, nimettömän maagisuuden, mielipuolisuuden, kauniin ja ruman, ylipäänsä elon koko uskomattoman kirjon väreilyineen johon yhä voi kyetä heittäytymään kuin utelias pieni lapsi – joka ei säästy turpaansaannilta mutta joka ei siitä hetkittäin jaksa edes välittää.

Avajaiset 29.8. klo 18.30, tervetuloa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s