Ville Pirinen: Satunnaisotos

Bingolla 11. – 26.8.2016 Ville Pirisen Satunnaisotos.

oulu_juliste2 copy

Näyttely sisältää kaikkea luonnoslehtiön sivuista painettuihin levynkansiin ja sarjakuvaoriginaaleista akryylimaalauksiin. Satunnaisotos visuaalista materiaa vuosien varrelta levittäytyy seinille orgaanisena hässäkkänä. Värikästä taiderysää voi katsella joko yhtenä installaationa tai sitten pysähtyä tutkimaan/lukemaan erillisiä yksityiskohtia.

Yhtä lailla B-luokan populaarikulttuurista ja ihmiselämän perimmäisistä kysymyksistä innoittuneet sekatekniset teokset käsittelevät mitä milloinkin, mutta kokonaisuudesta muodostuu jollain tapaa yhtenäinen kurkistusaukko tekijän aivoihin. Sarjakuvamainen ilmaisu kurkottaa odottamattomiin syvyyksiin. Spedelinko ampuu pahaa-aavistamattoman taidemäkihyppääjän aikojen läpi maailmanlopun tuolle puolen!

*

Ville Pirinen (s. 1973 Kitee) on sarjakuvapiirtäjä, graafikko, kuvittaja ja muusikko. Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun kaksinkertainen voittaja on tunnettu muun muassa sarjakuvistaan Ornette Birks Makkonen (käsikirjoitus Pauli Kallio), Kelmeä kaupunki, Keskiyön dynamo ja Yhesti -sarja. Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinto myönnettiin Piriselle vuonna 2016.

Pirinen on kuvittanut useiden suomalaisten rock-yhtyeiden julkaisuja, esimerkkeinä Mokoma, Kotiteollisuus, YUP ja Circle. Laulajana ja kitaristina Pirinen toimii aktiivisesti mm. yhtyeissä Black Audio, Steel Mammoth, Goathound, Seremonia ja Grillin’ Willie and The Vegetarians.

Näyttelyn avajaiset 10.8. klo 19 alkaen. Pirisen voi nähdä myös Oulun Muusajuhlien Sarjakuvamuusaklubilla 11.8.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s