POLKIMILLA SARJAKUVATAITEILIJA TIITU TAKALON KANSSA

Tiitu_FABOSarjakuvataiteilija ja kuvittaja Tiitu Takalon Polkimilla -näyttely avautuu Bingo –galleriaan 21.10.2015. Näyttelyyn on kerätty Takalon polkupyöräilyaiheisia kuvituksia, maalauksia ja grafiikkaa vuosilta 2009-2015. Taiteilija halusi koota Polkimilla-näyttelyn nimenomaan Ouluun, joka on maamme pyöräilypääkaupunki. Missään muualla Suomessa ei pyöräillä yhtä paljon kuin Oulussa.

Teoksissaan Takalo käsittelee pyörää ja pyöräilyä monesta eri näkökulmasta. Polkupyöräteollisuuden syntyaikoina polkupyörästä tuli vallankumouksellinen, naisten omaehtoisen ja itsenäisen liikkumisen väline. Polkupyörä edustaa vapautta, vastarintaa ja ekologisuutta, autotonta elämäntapaa. Polkupyörällä on myös voimaannuttava vaikutus. Ensimmäinen polkupyörä avartaa lapsen maailmaa, kirjaimellisesti, aikuisenkin kotikulmat laajenevat kilometreillä. Polkimilla pääsee vaivattomasti sinnekin, mihin kävelymatka on pitkä.

Näyttely on osa Oulun Sarjakuvafestivaalia ja taiteilija on tavattavissa mm. Sarjakuvamusteklubilla Bingolla 6.11. klo 19 sekä haastattelussa festivaalin pääpäivänä lauantaina 7.11. klo Kulttuuritalo Valveen Elokuvateatteri Studiossa klo 13:45.

Tiitu Takalo (s. 1976) on tamperelainen sarjakuvataiteilija, kuvataiteilija ja pienkustantaja. Hänen sarjakuviaan on julkaistu ruotsiksi, puolaksi, portugaliksi, espanjaksi, englanniksi, venäjäksi, hollanniksi, ranskaksi ja unkariksi. Hän on julkaissut lukuisia sarjakuva-albumeita ja lehtiä ja myös toiminut kuvittajana. Takaloa pidetään yhtenä sukupolvensa taitavimmista sarjakuvapiirtäjistä ja hänen sarjakuvaromaaninsa Minä, Mikko ja Annikki (Suuri Kurpitsa) palkittiin Sarjakuva-Finlandia -palkinnolla Tampere kuplii –sarjakuvafestivaaleilla 27.3.2015.

Muita Takalon teoksia ovat mm. Jää (Suuri Kurpitsa, 2008), Tuuli ja Myrsky (Suuri Kurpitsa, 2009) sekä Ottopoikia ja työläistyttöjä (Tampereen museot, 2011. Käsikirjoitus: Pauli Kallio).

Polkimilla – Tiitu Takalo

21.10.-13.11.2015

Mäkelininkatu 29, Oulu

Avoinna arkisin klo 12-18

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s