KAKKOSNELOSIA -sarjakuvanäyttely (Mikko Jylhä)

24nayttely

24 tunnin sarjakuvamaratoni on kansainväninen tapahtuma, jossa sarjakuvantekijät kokoontuvat yhteen eri puolilla maailmaa tavoitteenaan piirtää vuorokauden aikana 24 sivua sarjakuvaa.

Ensimmäisen kerran osallistuin kakkosneloseen 2006 kirjakauppa Bukrassa Tampereella. Näyttelyssä olevat sarjakuvat on piirretty 24h sarjakuvatapahtumissa Limingan taidekoululla 2007-2013. Alunperin sarjakuvamaratonin kehitti Scott McCloud ja Stephen Bissette oppimisvälineeksi. Omistakin osallistumiskerroista onnistuneimmat ovat olleet ne, jossa olen kokeillut itselleni uutta tekniikkaa, välinettä tai aihealuetta. Näyttelyssä olevat originaalit vaihtelevatkin metrisistä sekatekniikkatöistä postikorttikokoisiin huopakynäpiirroksiin.

Seuraavaa 24h sarjakuvapäivää vietetään 4.10.2014, lähimmät tapahtumapaikat ovat Limingan taidekoululla ja Muhoksen kirjastolla.

Tekijästä:
Mikko Jylhä on tänä vuonna Ouluun muuttanut sarjakuvantekijä. Tuotanto koostuu pääasiassa omakustanteista, joista viimeisimmät, Huono Pelle, 2010 ja Kaksi eläintä, 2011, ovat piirretty 24h tapahtumissa. Päätoimisesti Jylhä opettaa sarjakuvaa ja animaatiota Limingan taidekoulussa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s