Paavo Stenius: Minä tanssin linnunradalla

tanssi

”Nyt tanssitaan, vaikka minä en oikeastaan osaa edes tanssia. Värit sentään tanssivat, minä olen laittanut ne tanssimaan. Ja oikeastaan me kaikki tanssimme. Kiepumme ja pyörimme täällä galaksien seassa. Liike on jatkuvaa. Niin sen pitääkin olla.” Kertoo taiteilija Kulttuuribingon avautuvasta näyttelystä.

Steniuksen näyttelyssä teokset ovat tuoreita, tuotteliaan taiteilijan värikkäät teokset ovat vuoden sisällä maalattuja. Vuoden aikana työstetyistä teoksista voi tulkita vuodenaikojen vaihtumisen. Värit huokuvat kylläisinä ja joissain teoksissa pastelliin kääntyvinä. Taiteilija kertoo inspiroituvansa taivaasta, tähdistä, auringosta ja kuusta. Teoksista voi löytää metsän, veden, ihmiset ja eläimet.

Paavo Stenius on vuonna 1969 syntynyt jyväskyläläinen itseoppinut maalari. Stenius on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä alkaen vuodesta 2002. Viimeisin näyttely on ollut Jyväskylässä ravintola Vakiopaineessa lokakuussa 2013. Stenius on syntyjään oululainen ja pitää nyt ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Oulussa.

Stenius toivottaa tervetulleeksi näyttelyynsä Oulun Kulttuuribingoon. Avajaiset keskiviikkona 26.2.2014 klo 18–21. Näyttely on avoinna 27.3–14.3.2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s