Jokapäiväinen kulttuurimme

Kulttuuribingo juhli keväällä ansioituneesti kaksivuotista historiaansa. Osallistuin aikoinaan bingon avajaisiin ja olen seurannut sivusta sen haparoivia askeleita aina nykyiseen monipuoliseen toimintaansa. Astun itse bingon historian luomiseen työharjoittelun kautta. Opiskelen toista vuotta kulttuurituotantoa Mikkelin ammattikorkeakoulussa ja tulen kesän ajaksi tekemään luovan alan harjoittelua. Kulttuuribingo on hieno paikka harjoitella, sillä se vastaa niihin kysymyksiin, mitä oman alani työ monesti ihmisissä herättää. Mitä on kulttuuri ja miten sitä tuotetaan?

Kulttuurituottajan työ on nokkelasti vastattuna kulttuurin tuottamista. Jos alaa lähdetään avaamaan tarkemmin, huomaa, että se sisältää paljon pieniä osa-alueita. Joskus ymmärretään, että oman alani ihminen on itse taiteilija. Näinkin voi joskus olla, eikä siitä ole periaatteessa mitään haittaakaan, mutta lähtökohtaisesti tuottajan tehtävä on seistä taka-alalla ja suurin työ tapahtuu monesti ennen itse tapahtumaa. Joskus kulttuurituottajaa kuvataan ihmisenä, joka pitää kaikkia lankoja käsissä. Taiteilijalle tuottaja voi olla suuri apu esimerkiksi markkinoinnissa. Kaikilta ei löydy uskallusta tai edes välttämättä halua mainostaa ja markkinoida itseään. Monesti taiteilijalle on helpompaa keskittyä itse taiteen luomiseen. Tässä tilanteessa tuottaja järjestää taidenäyttelyn, markkinoi sen, hakee rahoituksen, lähettää tiedotteet ja toimii välikätenä muiden sidosryhmien kanssa.

Kulttuuria on monenlaista ja se koskee jokaista meitä. Kulttuuriin törmää arkkitehtuurissa, mediassa, radiossa, trendeissä, kaupan ikkunoissa ja syrjäisillä kylillä. Kulttuurilla on tapana kategorioitua helposti korkea- ja populäärikulttuuriin, mutta loppujen lopuksi siihen törmää joka paikassa. Se on osa ihmisten elämää ja identiteettiä. Sitä ei tarvitse pelätä, eikä sen nauttimiseen tarvitse omata erityisosaamisia.

Kulttuuribingo on oiva paikka tulla tutustumaan erilaisiin kulttuurimuotoihin. Tiloissa järjestetään tapahtumia kaikille ja aisteja pääsee käyttämään mm. kuva-, ja valokuvataiteen sekä musiikin kautta. Omassa harjoittelussani toivon pääseväni osallistumaan ja tuottamaan näitä tapahtumia. Jokainen idea on arvokas ja tukee kulttuurielämyksien antamista. Tule nauttimaan kulttuurielämyksistä ja tuo ideoita mukanasi. Paikka on avoin kaikille!

 Kulttuuribingo on avoinna joka arkipäivä klo. 12-18.

 Ideat/ehdotukset ja muut asiat esimerkiksi näyttelyihin liittyen voit laittaa osoitteeseen: kulttuuribingo@gmail.com

 Mukavaa kesän alkua ja tule käymään!

-Emilia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s