Toukokuisia bingoajatuksia

Toukokuun seitsemäs kaksituhattakolmetoista. Bingo on tosiaan jo pari vuotta hienosti seissyt pystyssä. Itse olin paikalla synnytyksessä, mutta viime aikoina hieman hitaasti olen päässyt seurailemaan tämän kulttuurilapsosen kasvua. No, nyt olen täällä taas!

 Viikonloppuna ajattelin bingoa. Nappasin ajatuksista muutaman ylös. Ne olivat tällaisia:

 “4.5.2012 klo 17

 Minä makaan Puolangalla mökillä. Linnut huutelee puissa, ja meidän citykissat kehrää ja pyörii innosta soikeana pitkin mökkiä. Olen ottanut noin miljoonat päikkärit, ja juonut kahvia ja syönyt dominoja. Jaakko lämmittää saunaa. Rentoa, on.

 Mutta vähän väliä ajattelen bingoa. Että mitä siihen yhteen posteriin nyt laittais, ja että olikohan se toinen aivan hyvä, se pyöräpajan juliste. Ja että mitä maanantaina piti muistaa. No, ehdin miettiä sitä sitten maanantaina.

 Täällä piha on yhtä lätäkköä, on ihan kevät. Järvi vaan on vielä jäässä. Kissa juo vettä, sekin sopii tähän äänimaisemaan. Joku lintu tuolla sirputtaa. Mikähän lintu? Minä tykkään linnuista.

 Nyt alkoi toinenkin. Kiva rytmi. Niillä on ihan erilaiset äänet, mutta sopivat hyvin yhteen. Kolmas! Ja yhtäkkiä ne kaikki vaikenevat. Tuuli vaan soi. Mutta kohta joku niistä, tai sitten joku aivan uusi, aloittaa toisen puheen tai toisen laulun. Ja aivan hetkessä se kaikki elää.

 Se on aivan kuin meidän bingo, kaksivuotias eläväinen kulttuurilintunen. Porukka vaihtuu, ja tekeminenkin vaihtuu, mutta kuitenkin maisema on sama. Rytmi muuttuu, ja välissä hiljenee, mutta ei se minnekään katoa. Tässä se on, ja aina tekijöidensä näköinen. “

 Tosiaan. Kahdessa vuodessa bingolle on ehtinyt syntyä treenikämppiä, ateljeetilat, keittiö, galleriatila, bingokauppa, ja vaikka mitä muuta, mitä en nyt yhtäkkiä hoksaa luetella. Työpajoja on ollut, ja bändi-iltoja. Ravintolapäivääkin on vietetty (ja vietetään muuten kohta taas!), on ollut leffailtoja, myyjäisiä, ja niin edelleen. Kaikenlaista kulttuuria mahtuu pieneen suureen bingoon!

 Käykäähän tsekkailemassa, mitä täällä on milloinkin tarjolla. Nyt toukokuussakin on tulossa ainakin meksikolaisteemainen ravintola ravintolapäivänä, pyöräntuunaustyöpaja ja Saida Inkeri Jäntin näyttely. (Lisäinfoa tulee blogiin ja facebookkiin lähiaikoina!)

 Ihanaa kevättä ihan kaikille, pysykää kuulolla! ❤

 – M

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s