YSTÄVYYDELLÄ -PROJEKTI Kulttuuribingolla helmikuussa 2013

kansantahto_22_2_2013

Helmikuussa 2013 rantautui Kulttuuribingon seinälle Raija Kriston ja Eeva-Kaisa Ailuksen Ystävyydellä -projekti. Oululaisen ja Fiskarsilaisen taiteilija ystävysten välinen kirjeenvaihto visuaalisin kierrätysmateriaaleista tehtyjen korttien kautta muistutti meitä facebookin suurkuluttajia perinteisen postikortin ihanuudesta. Täysin kierrätysmateriaaleista tehdyt kortit pääsivät toisintumaan näyttelyssä myös yksi yhteen suurempina tauluina jotka huhkuivat ystävyyttä ja hyvää mieltä.

Kiitos tästä ihanasta näyttelystä, Raija Kriston teoksia nyt myynnissä myös BingoKAUPASSA!

kuvassa Kansantahdon juttu 28.2.2013

-Taija

Taiteilijoiden kuvaus projektista.

”Ystävyydellä” on kahden kaukana toisistaan asuvan taiteilijan vuorovaikutteinen projekti, jonka ensimmäinen julkinen esittäytyminen tapahtui Fiskarsin Kuparipajan Näkökulmia – näyttelyssä kesällä 2007. Osallistuimme näyttelyyn yhdellä tilateoksella, joka koostui n. sadasta postikortin kokoisesta kuvasta, jotka olivat kulkeneet postin kautta taiteilijalta toiselle ilman kirjekuoren suojaa. Vuonna 2011 jatkoimme korttien tekemistä ja myös jatkotyöstimme niiden pohjalta itsenäisiä teoksia. Osallistuimme täydentyneellä kokonaisuudella Villa Havun kesänäyttelyyn Kärsämäellä kesällä 2011. Kesällä 2012 pidimme ensimmäisen itsenäisen Ystävyydellä – näyttelymme Kauppa&Galleria Tallissa Espoossa. Nyt Kulttuuribingossa nähtävä näyttely on projektin toinen itsenäinen näyttely ja se on jälleen uudistunut. Joitakin teoksia on myyty pois ja joitakin ilmestynyt lisää.

 

Aloittaessamme yhteistyöprojektimme vuonna 2006 antauduimme ikään kuin kuviemme vuoropuhelun sivustaseuraajiksi ja sovimme, että annamme kuviemme puhua keskenään aivan kuten ihmiset puhuvat toistensa kanssa. Sovimme, että saamme vapaasti ottaa toisiltamme vaikutteita kuvia tehdessämme, Kuvilla keskustelun myötä teoksiin tuli sellaista huumoria, joka on tavallista ihmisten suullisessa vuorovaikutuksessa, mutta joka on melko harvinaista kuvataiteen parissa. Koko projektimme ja sen yksittäiset teokset ovat itse asiassa kuvia meidän kohta 30 vuota jatkuneesta polveilevasta keskustelustamme ja ystävyydestämme.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s