SAND CREEK MASSACRE & BØREDØM

Elokuun 13. päivä oli aurinkoinen ja miltei helteinen, toisinsanoen leppoisa. Farkkuliivimisterit vaeltelivat edellispäivän Jalometallista ryvettyneinä keskellä kaunista loppukesän paahdetta ja aiaiai kuinka kuuma nahkasohva hyväilikään raukeita ahtereita. Armas bingomme toimi iltasella tapahtuvan sielukkaan metelöinnin miljöönä, johon Paskakaupunni ry johdatteli jo toistamiseen ulkomaisia esiintyjiä. Nyt olivat vuorossa Hollantilainen HC-orkesteri Sand Creek Massacre ja Itävaltalainen uusio-crust-akti Boredom. Päiväsaikaan värkkäiltiin hillitysti; aika kului lähinnä bändien saapumista odotellessa ja kofeiinin yliannostusta hankittaessa. Paskislaiset säätivät ja kokkailivat. Paahdon oli tarkoitus alkaa kuuden kieppeillä. Aikainen ajankohta johtui Jalometallin aiheuttamasta vetovoimasta, josta osa järkkääjistä ilmeisesti kärsi.

Puoli kuus saapuivat yhtyeet bingon pihaan. Käteltiin ja kuulumisia vaihdettiin. Lievä väsymys saattoi painaa punkkareita mutta kummakos tuo; molemmilla bändeillä oli kuitenkin pitkän kiertueen paino harteillaan. Bändit söivät hyvällä ruokahalulla ja ilma oli kaunis MUTTA MISSÄ YLEISÖ? Kello ylitti suunnitellun aloitusajankohdan reilusti mutta paikalle oli ilmaantunut vain muutama kaahauksen ystävä. Missä vika? Mainostus?

Aloitimme ennennäkemättömän spontaanin flyeri-kampanjoinnin, joka saattoi tuoda muutamia kasvoja muutoin niin tyhjään galleriaamme. Loppujen lopuksi paikalla oli vain kourallinen väkeä, mutta pakkohan bändien oli soittaakin. Boredom aloitti tykityksensä kahdeksan aikoihin illasta.

Bändi oli todella tiukka ja äkänen ja vihanen ja ja… Eli Boredom oli perkeleen hyvä. Vokalisti haastoi yleisöä pittitoimintaan ja muutenkin hivenen irroittautumaan, löysäämään harteitaan.

Soittotilana toiminut keskisyvennys osoittautui jälleen kerran erittäin toimivaksi paikaksi esittää musiikkia; soundi on mitä parhain! Boredom kiitti ja kumarsi. Yleisön osalta olisi toivonut heikkopäisempää suhtautumista bändin kaoottiseen puristukseen.

Reilu puolituntinen kului mustilla, kapitalistisen maailman peittävillä siivillä. Kuuntele netistä/osta levy/lähde keikalle. Tutustu. “Justice is a shit-sandwich without the bread.”

Seuraavaksi lavalle astui Sand Creek Massacren iskujoukko. Soittajat vetivät tosissaan ja hiki tahrasi kuluneen lattian. Rajua tykitystä tarjoillut bändi selvästikin NAUTTI soittaa nopeaa hc-punkkiaan ja hymy kaarehti soittajien kasvoilla. SCM huusi propagandaansa kolmen vokalistin voimin ja naislaulajasta/-kitaristista irtosi jumalaton rääky. Mahtavaa, mahtavaa!  Olisiko ollut basisti, joka kehotti katsojia moshpittiin, koska olisi tahtonut nähdä kyseisen tanssimuodon taidegalleriassa. Eipä irronnut.

Keikasta jäi sympaattinen maku vaikka musiikki itsessään ei niin hirveän sympaattista ollutkaan. Pienen pieni yleisö todisti tiukan show’n, josta tuskin kenelläkään on mitään valittamista.

Ilta tuli ja jazzin aika koitti. Kiitos Boredom ja Sand Creek Massacre!

Teksti & kuvat Jaakko Junnila/Kulttuuribingo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s