RAUHANMARSSI JOKA PÄÄTTYI MOSH PITTIIN

Kesäkuun 15. päivä juhlittiin Yrjö ”The Grandmaster” Kallisen 125-vuotis päiviä. Oululaisen vanhan liiton pasifistin muistomerkille kerääntynyt pieni mutta sisukas joukko koostui sekä vanhemman että nuoremman polven Kallisen itämaishenkisen filosofian diggailijoista. Mikin ääressä muisteltiin ite äijää sekä heitettiin vähän runoja ja muita puheita, myös patsaan luona ryypänneiden puli-ukkojen pitäessä omansa.

Valaistuksen tieltä meininki jatkui luonnollisesti rauhanmarssilla. Liikennevalojen pilkkoessa joukkosielua uhmaavaa kulkuetta, rummut taustalla ja plagaatit kourassa, vaelsimme kohti Kulttuuribingoa ja järjestötalon vanhoja hengailumestoja, jonne Paskakaupunni ry oli järkännyt keikalle kaksi kovan luokan Makedonialaista punk- bändiä.

Ensimmäisen, XAXAXAn, keikkaa jengi diggaili vielä hieman varovaisemmin, mutta kun lavalle pääsivät Bernays Propaganda ja sen karismaattinen naissolisti, meno äityi mosh pittiin asti. Englannin ja Makedonian sekaiset lyriikat toimivat hyvänluontoisina manauksina ja loppuillan järjestötalon uumenissa hehkui hien ja lämmön sekainen hyvä pössis jota on sen kummemmin vaikea selitellä, sanottakoon vain, että se oli hyvää irroittelua.

Paavo Jii ja juhlaväkeä muistomerkin luona (Kuva: Reijo Valta)

XAXAXA (Kuva: Jaakko Junnila)

Bernays Propaganda (Kuva: Jaakko Junnila)

XAXAXAn ja Bernays Propagandan solisti / kitaristi Vasko heittää tiukkaa juttua + matskua keikalta. (Lesta TV:n jakso)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s